Mit jelképez a CsillagSzekér logó?

szovok
Szállj be te is a CsillagSzekérbe!
2016-12-05

Mit jelképez a CsillagSzekér logó?

csillagszeker-logoszin-01

A magyar hagyományokban elmélyülve akarva-akaratlanul találkozunk a népi csillaghagyománnyal, a magyar pásztorasztrológiával és ősi csillagmítoszokkal. Kevés olyan nemzet van, amelynek ennyire mély és erős kapcsolódása van az égi fényjelekkel.
Őseink szerint a csillagok a Teremtő Isten fényüzenetei a Földön élő gyermekének, az Embernek. Eleink ebben a tudatban élve, erős lelki-szellemi kapcsolatot ápoltak égi kísérőinkkel.
A néphagyomány ezerféle néven említi a Tejutat: Istenek Útja, Csaba Királyfi útja, Hadak útja, Jézus Krisztus útja, Szalmahullajtó útja, Madarak útja, Szent Mihály útja, Szépasszony Vászna, Ég útja, Tündérek járása, Országút, Égigérő fa, Életfa, Lelkek útja, stb. Mindenképpen valamilyen magasztos, az emberin túlmutató minőséget képvisel ez a gyönyörű, csillagfényes égi út.
Gyakran találkozhatunk a Göncölszekérrel is, amely mondavilágunk szerint Göncöl táltos szekere volt. Göncöl értett az állatok nyelvén, járta az országot és gyógyította a betegeket. Az égbe emelkedve ő lett az égi kapuk őre, ő dönti el, kit enged az Öregisten színe elé.

A CsillagSzekér webáruház nem csak a kínált termékek anyagi oldalával, de szellemi tartalmával, értékével is foglalkozik. Ezért is választottuk szimbólumként a Corona Borealis csillagképet, amely a köztudatban az Északi Korona nevet, vagy az Ariadné Koszorúja nevet viseli.
Nekünk, a magyar hagyományban ez Mária Koszorúja. Hét fényes csillagból álló fénykorona, amely jelképezi a szűzi tisztaságot, nemes szellemet és lelket, tisztánlátást és egységben látást.
A monda szerint Szűz Mária fejére tették ezt a koszorút, amikor Józseffel való eljegyzését ünnepelték, majd fénykoszorúként az égre szállt ez a korona.
Alakjából kirajzolódik egy Csillagkosár, amely a bőség kosaraként hinti alánk az égi-földi javakat.
Szeretnénk, ha oldalunk is fényt, örömöt hozna a mindennapi életbe – úgy a vásárlóknak, mind az alkotóknak.
A hagyományok útján járva, ránk öröklött technikákkal (szövés, fonás, fazekasság, gyöngyfűzés, stb.), természetes anyagokból készült (gyapjú, agyag, stb.), sokszor népi motívumokkal díszített, szép portékákat kínálunk.

CsillagSzekér

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.